O FIRMIE

Ubojnia Drobiu DROB-BOGS należy do najnowocześniejszych w Europie. Produkcja świeżych i mrożonych produktów drobiowych odbywa się tu przy pomocy najbardziej zaawansowanych technologicznie maszyn znanej marki MEYN o wydajności 6 000 sztuk na godzinę oraz systemów suchego schładzania i głębokiego zamrażania. Zakład dysponuje własną chłodnią składową o pojemności 4 000 ton oraz biologiczną oczyszczalnią ścieków. W jego skład wchodzi również jeden z najnowocześniejszych systemów utylizacji odpadów III kategorii (grupa niskiego ryzyka). Cała produkcja przebiega pod ścisłym nadzorem weterynaryjnym oraz według międzynarodowych norm jakości i higieny.

Doświadczenie i ciągły rozwój – to główne atuty firmy

W ciągu ponad 20 lat swojej działalności DROB-BOGS stał się wiodącym producentem mięsa drobiowego w skali regionu i kraju. Doświadczenie zdobyte przez te lata jest solidną podstawą działania firmy i jej dalszego rozwoju. By sprostać ciągle zmieniającym się potrzebom konsumentów DROB-BOGS kładzie duży nacisk na modernizację produkcji i ulepszanie procedur. Nowo-otwarta hala produkcyjna o wydajności do 6 000 sztuk na godzinę jest wyposażona w najnowocześniejsze linie uboju i dzielenia  oraz system schładzania i głębokiego mrożenia do – 38 °C w technologii amoniakalnej. Gwarantuje to nie tylko najwyższą jakość produktów ale także optymalną wydajność prokukcji. Nieustannie także inwestujemy w nowoczesne technologie usprawniające proces dzielenia kurcząt na części. Gotowe produkty są następnie pakowane w indywidualne lub zbiorcze opakowania i przewożone w chłodniach do odbiorców.

Solidność – podstawą działania firmy

DROB-BOGS rozpoczął swą działalność w 1991 roku jako prywata firma rodzinna. Przez pierwsze lata trudnych przemian w kraju stopniowo zyskiwał zaufanie producentów drobiu i odbiorców. Krok po kroku zdobywał rynek zarówno hurtowy jak i detaliczny. Dzięki ciągłej modernizacji zakład w 2006 r. otrzymał rygorystyczny certyfikat jakości zezwalający na sprzedaż produktów we wszystkich państwach Unii Europejskiej. Niedługo później powstał projekt budowy nowego zakładu, który miał sprostać wyzwaniom nadchodzących lat. W listopadzie 2011 roku zakończona została budowa nowej hali produkcyjnej wraz z mroźnią, oczyszczalnią ścieków i zakładem utylizacji odpadów. Jeszcze przed końcem roku nowy zakład o powierzchni ponad 11 000 m² rozpoczął produkcję. W planach jest dalsza modernizacja, w tym rozbudowa floty transportowej oraz poszerzenie produkcji o produkty przetworzone, gotowe do spożycia.